Human Motion

Alexander Oltrop - HumanMotion:

HumanMotion ontwikkelt cursussen voor de fysiotherapeut en personal trainer in Europa. Aangezien wij over de landgrenzen werken en met zo weinig mogelijk personeel, wilden wij een website ontwikkelen waarmee wij eenvoudig nieuwe cursussen en ander nieuws en media kunnen aanpassen. Daarnaast moet de website voldoen aan veel automatische afhandelingen nadat er een bestelling of aanmelding is geweest.

In Releaz hebben wij een goede betrouwbare partner gevonden in onze zeer uitgebreide wensen als het gaat om een efficiënte website met webshop en een nog efficiëntere backoffice.
Alles begint bij een goede lay-out. Wij hebben onze wensen bij Releaz neergelegd en deze hebben zij vertaald in een zeer mooie website en ook de technische kant van de website maakt het geheel efficiënt en compleet.
Het was een erg groot project welke nog altijd uitgebreid wordt. Releaz is hierin een prettige partner omdat er altijd iemand paraat staat.
Wij zijn blij dat we een partner hebben gevonden waarmee wij ook onze nieuwe projecten en uitbreidingen gaan uitwerken.

HumanMotion organiseert seminars en cursussen in de wereld van gezondheid en beweging. Het bedrijf denkt in beweging en is in beweging en daarbij hoort een website die staat voor wat zij doen en helpt om de aangeboden seminars en cursussen professioneel en overzichtelijk in de picture te zetten.

De oude website van HumanMotion was een website waarvia mensen zich konden aanmelden voor de seminars en cursussen van HumanMotion. De beheermogelijkheden van de oude website waren zeer beperkt en en de vormgeving was simpel van opzet. HumanMotion wilde graag de website updaten om zo professioneler naar buiten te treden voor de potentiele klanten. Tevens was er de eis dat de website over een volledige backoffice moest gaan beschikken, zodat veel administratief werk door de website kon worden afgehandeld. Dit zou de menselijke handelingen bij de organisatie van een cursus veelvuldig verminderen.

De eerste fase van het project was het op een lijn komen met de wensen van de klant. Op basis van de eisen voor de backoffice van HumanMotion is er gestart met het ontwikkelen van een functioneel model voor de backoffice. Dit ging samen met schematische schermontwerpen om voorafgaand aan de ontwikkeling al overeenstemming over het uiteindelijke resultaat en functionaliteit te krijgen.

In de eerste fase zijn er ook een aantal ontwerpvoorstellen gedaan voor de vormgeving van de website. Na nauw overleg is er een basisontwerp vastgesteld en vervolgens zijn op basis van dat ontwerp de verschillende templates voor de website vorm gegeven. In de tweede fase is de ontwikkeling gestart en hebben er een aantal testmomenten plaatsgevonden. Na het live zetten van de website zijn de nodige aanpassingen nog door Releaz uitgevoerd en op dit moment draait de website op volle toeren.
Voor de beheerders is het mogelijk om cursussen op de website te beheren, uitnodigingen in PDF te versturen naar aangemelde klanten, certificaten via de site te genereren, video\'s up te loaden en nog vele andere mogelijkheden.
Klanten kunnen zich aanmelden voor een cursus via de website, betalen via de website en ze krijgen direct een factuur in PDF via de email. Na afloop van een cursus kunnen klanten inloggen op een afgeschermde pagina waar ze presentaties en documenten, die tijdens de cursus aan de orde zijn gekomen, kunnen inzien.

Dit project is een goed voorbeeld van hoe een organisatie meer kan bereiken via haar website. Voor HumanMotion geldt dat er informatiestromen zijn gestandaardiseerd en zijn geautomatiseerd. Dit scheelt vele menselijke handelingen wat de bedrijfsprocessen versnelt en een professionele uiting naar de klant toe realiseert.

Het resultaat is te zien op www.humanmotion.nl.


Volg ons

facebook twitter linkedin youtube

Releaz steunt

Kika
© Internetbureau Releaz in Groningen. Alle rechten voorbehouden.
Sitemap